Какво трябва да знаеш, за да продаваш успешно на BGFarmer.com?

На тази страница ще намериш важна информация за теб като производител, която ще ти помогне да реализираш продукцията си онлайн. Надяваме се да ти е от полза. Ако все пак имаш някакви въпроси и/или препоръки - не се колебай да ни пишеш. Ще се радваме да получим обратна връзка от потребителите, за да можем да допълним информацията в този раздел, както и да подобрим начина на работа на системата.

Обща информация

Платформата BGFarmer.com е онлайн борса за земеделски производители и фермери. На този сайт производителите ще имат възможност да публикуват обяви за произведените от тях продукти и по този начин да намерят най-краткия път към своите крайни клиенти, като получат справедливо възнаграждение за положния от тях труд.

Малките производители, които предлагат до 2 продукта, могат напълно безплатно да публикуват своите обяви на сайта. За целта просто изберете безплатния пакет с 2 продукта. Срокът на валидност на този пакет е неограничен, така че публикуваните от теб продукти ще останат на сайта, докато не ги промениш или изтриеш.
 
За по-големи производители предлагаме и допълнителни пакети, за които се начислява справедлива такса. Тази такса се използва за покриване на разходите по поддръжката на платформата. Повече информация за наличните пакети можеш да намериш тук

Ние в никакъв случай не омаловажаваме възможностите и силата на социалните мрежи в днешно време. Във Фейсбук можеш безплатно да публикуваш обява в групите със съответната насоченост. Обаче Фейсбук не предлага възможност за структурирано представяне на информацията, освен ако не разполагаш с достатъчно време, за да поддържаш своя собствена страница, която да промотираш онлайн. А – както вече казахме – повечето от земеделските производители не разполагат с време и възможност за това. На BGFarmer.com твоите обяви ще са подредени по категории, със снимки и възможност за публикуване на коментари от потребители. Ние ще насърчаваме клиентите да публикуват коментари както за закупените от теб продукти, така и за твоя онлайн магазин като цяло. Без да се ангажираш с какъвто и да е маркетинг. Разбира се, можеш да продължаваш да публикуваш обявите си и в социалните мрежи. И тъй като сме наясно с важността на социалните мрежи, като бонус за определени планове предлагаме и публикуване на обявите ти в нашата Фейсбук страница.

Приемаме плащане с epay (онлайн), на каса на Изипейл или по банков път. При приключване на поръчката ще имаш възможност да избереш предпочитания от теб метод на плащане.

Практически въпроси

Щом си стигнал дотук, значи успешно си се регистрирал като производител и ние ти благодарим за доверието. Оттук нататък нещата са съвсем лесни:

  • Вземи си пакет (ако вече не си поръчал). Ако имаш до 2 продукта, просто поръчай безплатния пакет, той е валиден за неограничен срок от време.
  • Отиди на меню "Публикувай нов продукт" и попълни необходимата информация. Постарай се да опишеш възможно най-добре продукта, който продаваш, като качиш снимки (по възможност истински).
  • Потвърди публикуването и това е - продуктът ти е вече онлайн и посетителите на сайта могат да го виждат. Освен това ние редовно ще споделяме обявите и в нашата Фейсбук страница, така че ще можете да разчитате на по-голяма посещаемост

Да. Първо е препоръчително от практическа гледна точка, за да може потребителят да знае къде се намираш. Често купувачите търсят производител близо до тях, така че в такъв случай много лесно ще могат да се ориентират на картата кой производител и в техния район. 
Освен това всеки, който продава стоки онлайн по закон е длъжен да посочи публично своите данни: имена, адрес и телефонен номер (виж чл. 3.2.2.1 от нашите Общи условия )

Можеш както да редактираш, така и да премахваш публикуваните от теб обяви. Тук държим обаче да отбележим един много важен елемент: веднъж изтрита, обявата се губи и вече не можете да публикувате друга на нейно място! Така например, ако си активирал пакет от 2 безплатни обяви, в момента, в който изтриеш едната от тях, ще ти остане само една налична и няма да имаш право да публикуваш втора обява отново. Затова препоръчваме да триеш обявата си само, ако си сигурен, че няма да ти се налага да публикуваш нова на нейно място. В противен случай просто я редактирай.

Пакетът с две безплатни обяви може да бъде поръчвам само веднъж. Затова внимавай преди да изтриеш някоя от обявите си - няма да можеш да я замениш с друга!

"ТОП продукт" е публикация, обозначена като "ТОП" и открояваща се от другите публикации на сайта. За да публикуваш ТОП продукт, просто трябва да поръчаш един от двата пакета с включени в тях ТОП продукти. Публикуваните от тези пакети продукти автоматично ще се визуализират на плаформата като ТОП продукти. Освен това ТОП продуктите се споделят ежедневно на нашата Фейсбук страница, което също е допълнителен бонус за производителите.

Търговски въпроси

Клиентите ще се свържат с теб на посочените в обявата данни за връзка. Затова за предпочитане е да посочиш не само имейл адрес, а и телефон, за да може твоят потенциален клиент да се свърже с теб възможно най-бързо.

Това зависи единствено и само от теб и от клиента! Имаш пълната свобода да се договаряш с клиента както намериш за добре, така че и двамата да сте доволни - това е основната цел на този сайт!

Може, разбира се! Стига той да живее близо до теб или ти да посещаваш неговото населено място. В този смисъл отново ще повторим, че е важно да попълниш локацията си, за да могат клиентите да знаят къде се намираш и да те намерят по-лесно.

Пиши ни на admin@bgfarmer.com, ще се радваме да ти помогнем! Ако въпросът ти е приложим и за други случаи, ще го добавим в този раздел, за да е по-лесно и за другите потребители.